Ons verhaal


Heel lang geleden gebeurde er iets wonderlijk diep in het Afrikaanse binnenland: een piepkleine koningsblauwe olifant werd geboren. Uit alle uithoeken van het land kwamen dieren om dit wonder met hun eigen ogen te zien. Net als alle andere kleine olifanten deed zij niets liever dan spelen. Maar anders dan alle andere kleine olifanten miste zij iets in haar speelgoed. Zij miste verbeelding en magie. Twee dingen die zij maar op één plek zou vinden: in de wijde wereld. Dus waste ze haar slurf en ging zij op pad.

In de jaren die volgden leerde zij alles wat ze moest weten over speelgoed. Van de Tollende Torens in Amerika tot de Puzzelparken in China. Overal waar zij kwam, ging zij weer slimmer weg. Tot ze op een dag aan wal ging in een fonkelende stad waar de mensen net zoals zij waren: deze mensen wisten wat goed was. Dus besloot de jonge olifant om hier haar winkel te vestigen. In 1970, in het hart van Antwerpen, gingen de deuren open.

In den olifant: waar de wonderen de wereld nog niet uit zijn.

 

 

Top speelgoed sinds 1970


Ondertussen, meer dan 50 jaar later, kan je bij In den Olifant nog steeds terecht voor het allermooiste speelgoed dat vaak generaties lang meegaat, en een uitgebreid en eigenzinnig aanbod prachtige prenten- en kinderboeken.

Bert en Nele staan sinds april 2020 aan het roer van “in den olifant”. “Samen met onze dochters Merel en Lara namen we de beslissing om de winkel verder te zetten met heel veel goesting. Speelgoed, en vooral “goed” speelgoed, zit in ons DNA en de kans om dit prachtige verhaal verder te zetten hebben we met beide, of beter al onze acht handjes gegrepen.”

“Waar wij van houden is het beste, mooiste speelgoed en de knapste, meest fantasierijke boeken uit te kiezen zodat we die aan onze bezoekers met volle overtuiging kunnen aanbieden.”

Daarvoor hebben we over de hele wereld contacten en bezoeken we internationale beurzen. De criteria?

Speelwaarde, duurzaamheid, creativiteit, kwaliteit, schoonheid en een vleugje magie