BINNEN SPELEN

Einstein zei het al: “Play is the highest form of research”. Met speelgoed ontdekken en onderzoeken kinderen de wereld om hen heen én hun eigen talenten. Bij In den olifant nemen we spelen, en dus speelgoed, dan ook heel serieus. We gaan alleen voor het allerbeste omdat we weten hoe belangrijk het is dat speelgoed tegen een stootje kan. Het moet ook mooi zijn, want ...

Lees meer

BINNEN SPELEN

Einstein zei het al: “Play is the highest form of research”. Met speelgoed ontdekken en onderzoeken kinderen...

Lees meer

 

BINNENSPELEN

Einstein zei het al: “Play is the highest form of research”. Met speelgoed ontdekken en onderzoeken kinderen de wereld om hen heen én hun eigen talenten. Bij In den olifant nemen we spelen, en dus speelgoed, dan ook heel serieus. We gaan alleen voor het allerbeste omdat we weten hoe belangrijk het is dat speelgoed tegen een stootje kan. Het moet ook mooi zijn, want als je speelgoed moet verstoppen is het minder toegankelijk voor het vrije spel van je kind. Trouwens, jong geleerd is oud gedaan. Kids kunnen dus maar beter al van kleins af aan worden geprikkeld en verwonderd door mooie materialen, vormen en kleuren.

Spelen doet een kind overal en altijd. Gelukkig maar! En hoewel buiten spelen écht wel superbelangrijk en big fun is, is er toch vooral binnen nood aan fijn speelgoed.

Peutertjes houden ervan om spelletjes te doen waarmee ze onbewust hun motorische vaardigheden oefenen. Daarvoor is het houten speelgoed van Plan Toys, Haba, Djeco en Vilac perfect geschikt. Samen fijn een gezelschapsspel spelen, lukt het best als je niet alleen moet verliezen. Of toch als je nog maar twee bent ofzo.

En vanaf drie jaar oud, gaat de hele wereld open. De treinbanen van Brio worden bevolkt door diertjes van Schleich of Papo. In dat poppenhuis van Tender Leaf, spelen kinderen elke gebeurtenis van thuis na. En wat denk je van een theeserviesje of keukentje voor die kleine chefkok?

Poppen hebben wij bij In den olifant voor elke leeftijd. ‘Echte’ poppen in stevig vinyl en ook lekker zachte lappenpoppen. Om leuk met poppen te spelen, zijn de accessoires een must. Denk aan wiegjes, poppenwagens, een fietsstoeltje, een balletpakje, schoenen, luiers, …..

Alleen spelen is ook heel fijn. Even knutselen of puzzelen kan een beetje rust bieden op een drukke dag. En wie is er niet trots iets moois te kunnen maken. We hebben al puzzels voor baby’s van één jaar, maar ook prachtige uitdagende puzzels van 1000 stukjes of meer. Iets voor het hele gezin, of misschien voor oma of opa?

Ook de wat oudere kinderen kunnen hun creativiteit en nieuwsgierigheid gebruiken in het spel. Een eigen robot maken én programmeren is toch übercool. Zelf pottenbakken, een vulkaan doen uitbarsten of de wereld bekijken door een microscoop of telescoop. Het kan allemaal!

Een eigen plekje om binnen ‘kampen’ te maken, is een must. Daarvoor zijn er hier mooie speeltenten. Kijk zeker ook eens bij ‘wonen’ voor een zacht speeltapijt, een gezellige pouf of een stapel kussens. Uiteraard allemaal machinewasbaar.